Идеи за рекламни материали при конференции

Posted by vangelov 05/10/2017 0 Comment(s) Блог,

Рекламни материали за конференцииОрганизирането на една конференция е свързано с много разходи. Организаторите често се стремят да максимизират възвръщаемостта на инвестицията си, която включва:

 

  • Разходи по планиране;
  • Наем на конферентна зала;
  • Говорители;
  • Кетъринг;
  • Рекламни материали и промоции;
  • В някой случаи дори транспорт и настаняване. 

 

Когато изразходвате сериозни суми, е нормално да искате да бъдете сигурни, че участниците ще помнят ключовите моменти и темите на конференцията.

Промоционалните продукти са изключително ефективен начин да увеличите максимално вашите инвестициите. 

Ето и нашият списък идеи за рекламни материали, с които бихте изненадали приятно вашите гости.


1. Персонализирани промоционални бележници

Рекламни бележници и тефтериДобре де, знаем че не става въпрос за ядрена физика, но хората, които посещават конференции, често се нуждаят от нещо, на което да пишат! Рекламните тефтери биха били идеални за случая, пък и много вероятно е да ги използват и в следващите конференции, които посещават - а това значи, какво ?! - Безплатна реклама! Така че, по-добре изберете нещо с повече страници.


Съвет:  Рекламният бележник разполага с голяма зона за брандинг, така че е идеален като средство за предаване на повече информация относно вашата конференция, отколкото други рекламни артикули, които могат да имат по-малки зони за печат.

 

2. Баджове

Ленти за баджовеНе бихме го нарекли "Идея", но е едно от нещата, които не трябва да забравяте, така че го приемете по-скоро като "напомняне". За ваше щастие, разполагаме с богата гама от рекламни връзки и ленти за бадж. Лентите също могат да бъдат брандирани.


 

3. Рекламни химикалки

Бележниците не са много полезни, ако няма с какво да пишете върху тях. Една маркова писалка ( пък и не чак толкова маркова ) върви ръка за ръка с тефтера и е продукт с дълъг живот, върху който може да бъде отпечатано вашето лого и данни за контакт и ще бъде винаги "под ръка" на клиентите Ви.


Съвет: Рекламната химикалка е чудесен начин за насочване на клиентите - добавете вашия уебсайт с логото си, така че вашият клиент да може бързо да получи достъп до повече информация за вашата конференция, компания или вида услуга която предлагате. 

 

4. Рекламни папки за конференции

Рекламни папкиЕдин от най-ефективните видове рекламни материали, използвани в конференциите са бизнес папките. Също така може да кажем, че сте на правилното място, в случай че имате нужна от тях за вашето събитие, защото разполагаме, както с евтини, така и с по-луксозни видове бизнес папки, като всички те са налични в няколко цвята!


Съвет: Често е добра идея, ако вашият бюджет позволява, да изберете по-висококачествени папки, които ще бъдат използвани няколко години, давайки по-продължителен живот на вашата рекламна кампания от конференцията. Тези папки също разполагат с голяма площ за печат, която ни позволява да поставим върху тях по-видимо лого или съобщение за допълнително рекламно въздействие.

 

Ако пък организирате конференция, насочена към сферата на информационните технологии, то следващия вариант би бил много по функционален, а именно:

 

5. Чанти за лаптоп

Чанта за лаптопНезависимо, че мнението ни е субективно, нека си признаем! Голяма част от хората ( като нас ) в IT сферата, са забравили как се държи химикал, каму ли пък да пишат на тефтери или бележници! Нашия съвет тук би бил да изберете нещо, което присъстващите биха използвали в ежедневието си, като чанта за лаптоп. Брандираното на чанта за лаптоп е доста сериозна заявка за едно по-сигурно бъдеще за фирмата Ви.


6. Рекламни флашки

Очевидно рекламните бележници и химикали могат бързо да се изпишат и да потънат в забрава, така че защо да не използвате нещо още по-дълготрайно и полезно - например USB флаш памет? Не само, че могат да бъдат обозначени с логото Ви, но могат да бъдат използвани за качване на всички ваши рекламни материали от конференцията, които иначе биха могли да бъдат пропуснати или забравени от присъстващите.


Съвет: Функцията за качване е идеална за презентации в Power Point, PDF файлове или дори видеоклипове! Можете да включите много подробен материал в една такава рекламна флашка, вместо да давате на клиентите тромав хартиен материал, който може бързо да се изхвърли или загуби.

 

Ако въпреки това, поради възрастовата категория на аудитория или  недостатъчен бюджет, сте решили да поемете по пътя на "бумащината", ви препоръчваме и следващата идея за промотиране на вашия бранд!

 

7.  Рекламни торбички и чанти

Рекламни торбички и чантиВсе пак трябва да има в какво да носят всички тези промоционални брошури, каталози и материали, които сте приготвили, нали ?! По този начин и самите вие бихте се улеснили при раздаването, а и ще спестите много време, ако сте събрали предварително всички тези материали в торбичките.

 

И най-важното е да отбележим, че за разлика от гореспоменатите идеи за рекламен брандинг, то тук вашето лого може да се развява свободно навсякъде по улиците, достигайки до най-огромна аудитория. Като добавим и това, че мястото за печат може да бъде двойно по-голямо от на останалите, сами си преценете дали си струва! За да отговорим на високите очаквания от страна на нашите клиенти, ние от Colour-Brands предлагаме няколко вида рекламни торбички и чанти:

 

А цветовете, в които се предлагат, може да откриете във всяка дъга, която се образува след дъжд!

Като стана въпрос за дъжд. И за такъв тип рекламни материали сме помислили, но за тях повече информация ще откриете ТУК.